Over Mijnpensioenoverzicht.nl

Hieronder vindt u meer informatie over MijnPensioenoverzicht.nl. Heeft u toch nog vragen? Kijk dan eerst bij veelgestelde vragen of u daar het antwoord op uw vraag vindt. Zo niet, neem gerust contact op met onze Servicedesk via info@mijnpensioenoverzicht.nl of 020-7512870.

Wat is Mijnpensioenoverzicht.nl?

Mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) is een informatieve website die u kunt zien als de start voor overzicht en inzicht in uw pensioen. U vindt informatie over de AOW en uw pensioen via al uw werkgevers (oud en nieuw).

U vindt antwoord op vragen als:

  • Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?
  • Wat is mijn te bereiken AOW en pensioen?
  • Wat ontvangen mijn nabestaanden als ik overlijd?
  • Welke gebeurtenissen in mijn leven zijn van invloed op mijn pensioen?

Daarnaast wijst Mijnpensioenoverzicht.nl de weg naar de pensioenuitvoerders voor meer inzicht en actie (bijv. voor het wijzigen van uw gegevens in het kader van een verandering in uw privé- of werksituatie).

De website Mijnpensioenoverzicht.nl werd in 2011 door de pensioensector gelanceerd om mensen beter inzicht te geven in hun pensioen.

Van wie is Mijnpensioenoverzicht.nl?

Mijnpensioenoverzicht.nl wordt verzorgd door de Stichting Pensioenregister (SPR). De SPR is een samenwerkingsverband tussen de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars.

Wie zitten in het bestuur van de Stichting Pensioenregister?

Het bestuur van de Stichting Pensioenregister bestaat uit vertegenwoordigers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars. Er is een onafhankelijk voorzitter.

Doelgroeponderzoeken

In het voorjaar van 2017 deed Motivaction in opdracht van Stichting Pensioenregister onderzoek naar een drietal doelgroepen. Dit zijn gescheiden vrouwen, zzp-ers die langer dan 5 jaar zelfstandig zijn en getrouwde of samenwonende jongeren van 18-34 jaar. U vindt de rapporten hier.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

  • Voor vragen over de werking van de website en ontbrekende pensioeninformatie kunt u contact opnemen met onze Servicedesk via telefoonnummer 020-7512870 of info@mijnpensioenoverzicht.nl.
  • Voor meer inhoudelijke vragen over pensioen en AOW kunt u ook eerst even kijken bij het overzicht van veelgestelde vragen.
  • Heeft u vragen over een specifieke pensioenregeling, neem dan contact op met de betreffende pensioenuitvoerder. De contactgegevens van alle pensioenuitvoerders vindt u op deze website.
  • Voor algemene pensioeninformatie kunt u ook terecht bij uw eigen pensioenuitvoerder(s).