U mist een pensioen

Mist u een pensioen in uw pensioenoverzicht? Lees hieronder wat de reden kan zijn.

1. U bent van baan gewisseld

Bouwt u via uw nieuwe werkgever pensioen op? Soms duurt het even voordat u dit nieuwe pensioen in uw pensioenoverzicht ziet. Pensioenuitvoerders geven ongeveer vier keer per jaar uw verwachte pensioen aan ons door.

2. U bouwt geen pensioen op

Het kan zijn dat u geen pensioen opbouwt. Dat kan komen omdat uw werkgever geen pensioenregeling aanbiedt. Of omdat uw salaris te laag is om pensioen op te bouwen.

3. U heeft een pensioen afgekocht

Heeft u in het verleden pensioen afgekocht? Dan ziet u dat pensioen niet meer in uw pensioenoverzicht.

4. De naam van de pensioenuitvoerder is veranderd

Misschien is de naam van de pensioenuitvoerder veranderd. En herkent u daarom een pensioen niet. Neem contact op met onze servicedesk. Zij kunnen u vertellen welke pensioenuitvoerders van naam zijn veranderd.

5. Uw pensioen is overgedragen naar een andere pensioenuitvoerder

Misschien is het pensioen dat u mist overgedragen naar een andere pensioenuitvoerder. Dat noemen we waardeoverdracht. Soms gebeurt dat automatisch. Bijvoorbeeld bij een klein pensioen. Of misschien heeft u zelf in het verleden pensioen meegenomen naar een pensioenuitvoerder en bent u dat vergeten?

6. Er is een technisch probleem

Soms is er een technisch probleem. U ziet dan niet al uw pensioenen in uw overzicht. Is er een technisch probleem? Dan ziet u een melding. Probeert u het dan later nog eens.

7. U bent op zoek naar een vergeten pensioen

Heeft u lang geleden pensioen opgebouwd? Maar weet u niet meer bij welke pensioenuitvoerder? U kunt hiervoor zelf een aantal dingen uitzoeken.